Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Befogadó OtthonBefogadó Otthon
3300 Eger, Jankovich D. u.3.
Tel.: 06-36-410-607
E-mail: befogado.otthon@hmgykotthon.hu

Otthonvezető: Szente Edina

Mobil: 0670/684-5828


A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Befogadó Otthona Eger történelmi belvárosában, csendes környezetben, egy kétszintes családi házban található. Öt háló, három fürdőszoba-,WC, társalgó, konyha, étkezővel, könyvtár, raktárhelyiségek találhatók az épületben, kicsi udvarral. A tárgyi feltételek biztosítják a megfelelő környezetet a gyerekek egészséges fejlődéséhez.

Az Otthon személyi feltételei adottak, 2 nevelőtanár, és 5 gyermekvédelmi asszisztens kreatív nevelési módszerekkel, sokoldalú nevelő programmal segítik a gyermekek személyiségének kibontakozását, fejlődését, a közösségbe való beilleszkedését. Célunk, hogy a gyermekek szükségleteihez alkalmazkodva teljes körű ellátást kapjanak, hozzájussanak az egészségügyi ellátáshoz, személyiségkorrekcióhoz, oktatáshoz, a szabadidő tartalmas eltöltéséhez. Igyekszünk változatos, a gyermekek érdeklődésének és életkorának megfelelő programokat szervezni, bekapcsolódunk a lakókörnyezet, a város kulturális és sporteseményeibe.


Gyermekotthonunk, folyamatos munkarend szerint működő bentlakásos intézmény, amely szakellátás keretében a gondozott gyermekek számára átmenetileg alaptevékenységként biztosítja az otthont nyújtó ellátást. Befogadja a családban élő ellátás és felügyelet nélkül maradt gyermekeket, valamint azokat az átmeneti nevelésben levő gyermek- és fiatalkorúakat, akik nevelőszülőtől vagy lakásotthonból bizonyos körülmények esetén azonnali hatállyal kiemelésre kerülnek.


Legfeljebb 3 napra befogadjuk a hivatalos szervek által előállított elhelyezési helyet engedély nélkül elhagyó kiskorúakat. Az ideiglenes elhelyezés időtartama 30 nap, amely indokolt esetben további 30 nappal meghosszabbítható. A korösszetétel 3-18 éves korig terjed.


Figyelmet fordítunk a testvérek elhelyezésére, az egyéni igények figyelembevételére. A gyermekek sorsának megnyugtató rendezése érdekében biztosítjuk a gyermekek és családjuk kapcsolattartását, vasárnaponkénti - illetve rugalmas - látogatási lehetőséget nyújtva.


MAGYISZ